Op ons eiland is er veel te doen. U kunt zowel een relaxte vakantie houden als actief genieten van onze mooie omgeving. Of een combinatie natuurlijk. Bos, strand, duinen en polders met prachtige schone Zeeuwse luchten geven u het echte vakantiegevoel.

Ooit bestond Schouwen-Duiveland nog uit vier eilanden (Schouwen, Duiveland, Dreischor en Bommenede) die in de loop der eeuwen door de natuur en de mens aan elkaar zijn gegroeid. Het huidige schiereiland heeft een prachtig afwisselend landschap dat wandelaars en fietsers veel te bieden heeft. Naast natuur en cultuur kan worden genoten van authentieke streekgerechten zoals de overheerlijke Zeeuwse mossels.

Eten op Schouwen-Duiveland
Zeeland is natuurlijk bekend van de heerlijke mosselen en oesters. Er zijn vele restaurants in bijvoorbeeld Zierikzee en Bruinisse waar u van de Zeeuwse zaligheden kunt genieten.
Daarnaast zijn talrijke andere keukens voorganden, van chique dineren tot eenvoudige daghap. We informeren u graag over de verschillende mogelijkheden. In het appartement is deze informatie ook voor u beschikbaar.

Sporten
Op 10 minuten rijden ligt de mooie 18 holes golfbaan Grevelingenhout. Ook een korte 9 holes baan is beschikbaar met drivingrange.
Er zijn diverse surf- en zeilscholen in de buurt (Grevelingen, Veerse Meer) waar u boten kunt huren of om te leren zeilen.
Ons eiland beschikt over uitgebreide fietspaden middels een fietsknopensysteem. Heerlijk door de polders en/of achter de dijken langs het water lopen kilometerslange fietspaden. U kunt op aanvraag fietsen bij ons huren. Die staan dan voor u klaar op het erf en kunnen daar ook weer worden afgeleverd.
Wandelen langs het strand of door de polders over gemarkeerde wandelroutes. Oosterschelde pad, Watersnood pad enz.
Zierikzee heeft een gloednieuw sportcomplex Laco. Daar kunt u zwemmen en fitnessen met gebruik van sauna en Turks stoombad.

Bezienswaardigheden
De meeste dorpen op ons eiland hebben een centrale ring (zgn. ringdorpen). Deze hebben alle een rijke historie.
Zierikzee als centrale stad met heuse stadsrechten is zeker een bezoek waard. In het Stadhuismuseum vindt u de interessante geschiedenis van Zierikzee terug. Een folder van de historische stadswandeling kunt u vanuit het appartement meenemen. Ook de zogenaamde ‘dikke toren” is Zierikzee is te beklimmen. Bij helder weer kunt u tot aan Antwerpen kijken.
Het Watersnoodmuseum ligt op 10 minuten afstand van het Kransenhof. In Dreischor is het landbouwmuseum Goemanszorg nog leuk om te bezoeken. Aan de kust van de Oosterschelde ligt de Plompe Toren. Deze is te bezoeken. In de toren wordt het verhaal verteld van het verdronken dorp, dat in zee verdween.
Richting Ouddorp is recent het Informatiecentrum Grevelingen gebouwd. Deze is vrij toegankelijk en de moeite waard om te bezoeken. U heeft boven een prachtig uitzicht over de Noordzee en de Grevelingen. Leuk om bijv. bij zonsondergang te doen.
Bij minder goed weer is Rotterdam als internationale en multiculturele stad op minder dan 1 uur rijden afstand te bezoeken. Ook Antwerpen, Gent, Brugge richting zuiden is als dagtrip goed te doen. Middelburg met het Zeeuws Museum en een rijke historische binnenstad is ook een aanrader.
Kortom, genoeg te beleven.

Voor de kinderen
Pretpark Neeltje Jans
Inspiratiecentrum Grevelingen
Zeilles op de Grevelingen of het Veerse Meer
Mountainbiken of steppen op de kop van Schouwen
Trampolinespringen (op ons erf)
Spelen op het strand
Krabben vangen in de Oosterschelde